Preguntes freqüents


Què és la webteca inclusiva?

La webteca inclusiva és un banc de recursos educatius per atendre la diversitat d’alumnes i d’aprenentatges en qualsevol context educatiu. Un lloc per compartir materials i coneixements.

Es tracta d’una font de consulta i d’intercanvi de material, experiències, dubtes, inquietuds, articles d’interès… obert a mestres, professors, entitats socials, mares i pares, i en general a qualsevol persona que tingui la motivació, l’interès i/o el deure d’atendre alumnes diversos en qualsevol context, ja sigui formal i no formal.

Què hi pots trobar?

En aquesta webteca pots cercar material per afavorir la inclusió de la diversitat d’alumnes en qualsevol context educatiu, ja sigui formal i no formal. Així doncs, el material que s’hi pot trobar pot ser pràctic i teòric, des d’articles d’interès relacionats amb la inclusió i la diversitat d’alumnat i d’aprenentatges, fins a activitats i adaptacions curriculars per posar en pràctica en una aula, jocs i dinàmiques en l’àmbit del lleure i el temps d’oci, entre altres.

Tothom hi pot accedir?

La webteca inclusiva és oberta i gratuïta, i per tant hi pot accedir tothom que tingui la voluntat de treballar per la inclusió social de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. No obstant això, abans d’accedir a la web, cercar i consultar qualsevol classe de material, la persona interessada s’ha de donar d’alta i registrar-se, creant un nou usuari i una contrasenya. Aquestes seran les dades principals per poder entrar a la webteca.

Tothom pot aportar materials?

Tothom. És més, animem tots/es els/les professionals de l’educació i de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que creguin que han elaborat adaptacions o altre tipus de material que pot ser útil per altres persones que el pugin a la webteca inclusiva. Es poden pujar arxius en diversos formats (pdfword i power point). Aquest és la part de l’intercanvi. Com més material hi hagi més útil podrà ser aquesta eina per a tothom.

Quins són els procediments per aportar-hi material?

La webteca inclusiva té un administrador/a, que és un/a professional que ha seleccionat Down Catalunya i que compta amb molta experiència en l’atenció educativa d’infants i joves amb discapacitat intel·lectual. Així doncs, qualsevol material publicat ha estat validat prèviament per aquest administrador/a. Si considera que el material és un recurs adequat per afavorir la inclusió de les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals s’aprova i es publica. I en cas contrari es comunica a l’usuari que l’ha pujat que no es considera adequat.

Per poder enviar a validar qualsevol material, primer la persona interessada s’ha de registrar. Un pas que molt probablement ja haurà fet abans, ja que com s’ha dit és imprescindible registrar-se per consultar el material que està pujat a la webteca.

Quina finalitat té el fòrum de la webteca inclusiva?

La webteca inclusiva també disposa d’un fòrum amb diferents informacions, temes, preguntes… La finalitat d’aquest fòrum és poder fer consultes especialment relacionades amb la posada en pràctica de l’educació inclusiva (metodologies, estratègies, recomanacions, etc.) Qualsevol persona que està donada d’alta a la webteca pot compartir les seves inquietuds, informacions d’interès… I la resta de persones que estiguin donades d’alta a la web podran accedir a aquest fòrum, escriure i respondre a qualsevol temàtica i pregunta. Així doncs, l’objectiu del fòrum és ser un punt de trobada actiu i permanent entre els usuaris i les usuàries de la webteca.